maandag 1 april 2013

Paashazen en paaseieren

Deze week stond in het teken van Pasen. En net als met Kerst gaat zo'n feest dan voor een behoorlijk deel ook om eten en snoepen. Waar je niet zoveel aan hebt als je door de chemokaspers niks lust en ook geen trek in eten hebt. Toch wou Floortje het paasontbijt op school niet missen. Ze was alleen iets vergeten; hoe eng ze verklede mensen in een dierenpak vindt. Dus ook de paashaas die op school op bezoek kwam. Dat ging niet helemaal goed. Zelfs toen ze wist dat het gewoon een papa in een pak was, was ze er nog steeds vreselijk bang voor. Daar bovenop kwam ook nog een splinter in haar been die niemand er uit mocht halen behalve mama, dus toen was het ongeluk compleet. Gelukkig kon ik er snel bij zijn en haar troosten. Normaliter zou je een kind dan troosten met een extra paaseitje, helaas gaat dat er ook al niet meer in. En toch heeft ze op haar manier genoten van de ochtend, puur alleen al door het feit dat ze er bij was. En er bij hoort. Voor wie nog behoefte heeft aan chocolade; Floortje deelt graag uit van haar eigen voorraad!

De dames hebben deze week vakantie, maar het is ook de dipweek van Floortje, dus weten we niet wat er van terecht gaat komen. Daarom hebben we maar vast een paar leuke activiteiten naar voren gehaald zodat we in ieder geval een beetje een 'leuke dingen vakantie' gevoel hebben. Vrijdag zijn ze voor het eerst meegeweest naar een grote mensen restaurant (dus niet pannenkoekenhuis of McD). Om nou te zeggen dat ze zich als keurige jonge dames gedragen hebben zou overdreven zijn, maar gelukkig waren er wel meer kinderen en leek niemand zich aan hen te storen. Een beetje cru is het wel, een kind met een voedingssonde meenemen naar een 'all you can eat' restaurant. All you can eat bleek twee frietjes en twee hapjes rijst te zijn, en dat vinden wij dan al heel wat!

Zaterdag zijn we naar de K3-film geweest, een belevenis om naar een echte bioscoop te gaan. Helaas staat het geluid altijd zo tetterend hard waardoor Floortje eerst een hele tijd met haar handen voor haar oren heeft gezeten totdat Willem bedacht dat we van papieren zakdoekjes wel oordopjes konden maken, toen kwam er eindelijk ontspanning in haar lijfje. 's Avonds werd het zowaar thuis nog een mini-feestje met vijf volwassenen aan de grote tafel en zes kinderen aan de kleine tafel, met een kleine disco als toetje. En zondag natuurlijk gezellig Pasen bij oma in Middelburg. Floortje hield het allemaal goed vol en heeft nog voldoende energie.

Vandaag zagen we haar wel wat verzwakken wat ook precies klopt met het normale verloop, dus morgenmiddag ga ik met haar even naar het Sophia om te kijken hoe ze er voor staat qua bloedwaardes, eventueel kan ze dan woensdagochtend een transfusie krijgen. Zoals altijd hopen we alleen maar dat ze geen koorts krijgt, dan hoeft ze in ieder geval niet opgenomen te worden.

En zo is er dan weer een week voorbij. Het aftellen is toch echt wel begonnen hoor. Nog tien weken te gaan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten