maandag 29 april 2013

Opname

En toen zaten we weer in het ziekenhuis....waarschijnlijk weer een hele week. We hadden gehoopt dat Floortje Koninginnedag mee zou kunnen vieren, maar ze stortte eerder dan verwacht in. Zondag in de loop van de middag waren we op de verjaardag van haar grote neef toen ze redelijk plotseling alleen nog maar op schoot wou liggen en maar bleef zeggen dat ze niet lekker was en naar huis wou. 's Avonds in bed had ze behoorlijke koorts, en ook vanochtend was er nog teveel verhoging om te negeren, bovendien heeft ze de hele nacht niets binnen gehouden en was ze zeer onrustig geweest. Ze is gewoon ziek. Kortom; bellen, gevolgd door melden in het ziekenhuis voor bloedbeeld en beoordeling. Zeer snel gevolgd door opname en het installeren in een isolatie-box.

Het probleem is dus nu (nog) niet dat haar Hb of trombo's te laag zijn en ze een transfusie nodig heeft. Dit keer heeft ze terwijl ze neutropeen dus zonder weerstand is, iets opgelopen waardoor ze koorts heeft en waarvoor ze hulp nodig heeft om het gevecht aan te gaan. Het kan een virus of bacterie zijn, gezien de hoge ontstekingswaarde in haar bloed is het waarschijnlijk een bacterie. En dat betekent dat we moeten blijven totdat de volledige 8-daagse antibiotica kuur zijn werk heeft kunnen doen en de koorts ook weg is.

Het is voor Floortje heel sneu dat het weer zover is, maar toch overheerst weer het gevoel dat we blij zijn dat ze veilig is, goed in de gaten wordt gehouden en de hulp krijgt die ze nodig heeft bij het vechten tegen deze infectie. Vandaag was het echt een zielig hoopje kind in een groot steriel bed. Hopelijk knapt ze met een paar dagen weer op en kunnen we gezellig bezoek ontvangen om de tijd een beetje door te komen.

1 opmerking:

  1. ohh, dat is echt weer vervelend. Volhouden hoor, nog even doorbijten.
    Wij denken dagelijks aan jullie.
    groetjes,
    Eva en Jenne

    BeantwoordenVerwijderen