maandag 6 mei 2013

Ze slaapt weer in haar eigen bedje....

Na een volle week in een isolatiebox in het SFG zijn we vanmiddag weer thuis gekomen. Het was best een pittige week. In vergelijking met vorige keren bleef Floortje langer 'niet lekker' en duurde het lang voordat er weer een beetje praatjes kwamen en kleur op haar gezicht. De eerste dagen bleef ze ook maar koorts houden, was de ontstekingswaarde in haar bloed telkens aan het stijgen (niet goed) en bleven de bloedwaardes maar dalen (ook niet goed). Dan stijgt dus ook de angst voor nog meer complicaties. Maar gelukkig, zo rond donderdag/vrijdag, ging het langzaam maar zeker de goede kant op. En toch bleef ze weinig benaderbaar voor personeel en bezoek. We denken dat Floortje steeds meer begint te beseffen dat zij binnen aan een infuus ligt, terwijl iedereen buiten vakantie heeft en geniet van het mooie weer. Dat ze daar simpel gezegd gewoon van baalt. En terecht. Maar het is wel iets nieuws, ze leek daar nooit zo bij stil te staan. Het is ook wat dat betreft maar goed dat we bijna aan het eind van het protocol zijn.

Er zijn ook weer heel wat kralen voor de kanjerketting verdiend; een rode, een oranje, een paarse, een gele (longfoto ivm vermoeden longontsteking), twee van die mooie voor transfusies (bloed en trombo's), opname en isolatie.

Als klap op de vuurpijl heeft Floortje gordelroos opgelopen. Waarschijnlijk door haar extreem lage weerstand. Vooralsnog is het vrij lokaal en lijkt ze niet veel jeuk te hebben. Hopelijk voorkomen de medicijnen dat het zich gaat uitbreiden. Woensdag maar eens even bellen met het Sophia om te bespreken wat dit voor gevolgen heeft voor de afspraak die gepland staat voor vrijdag, lijkt me niet zo'n goed idee om hiermee over de oncologie-afdeling te gaan lopen!

Tot slot nog even twee foto's die aangeven wat een veerkracht zo'n klein poppetje toch keer op keer weer laat zien. De eerste is van vanochtend in het ziekenhuis net nadat ze van het infuus afgekoppeld was, de tweede van vanmiddag in het bootje.....foto's genomen met maar drie uur tussentijd. Pluk de dag zodra het kan!!!!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten