zondag 30 september 2012

Opname

Floortje ging al verzwakt de chemokuur in vorige week, en de hele week was ze dan ook zwakjes, afwisselend koorts en toch weer niet, slecht eten, af en toe spugen, heel erg bleek en vaak zonder energie. Af en toe ook wel behoorlijke oplevingen hoor, afleiding doet wonderen, maar het liep niet over. Twee keer hebben we 's avonds gebeld voor overleg met het ziekenhuis, maar mochten we toch thuis blijven.

Maar gisteren, zaterdag, had ze begin van de middag al behoorlijke koorts, en zagen we dat ze de kracht niet had om zelf tegen de koorts te vechten, ze was zo slap en bleek. Bovendien is er altijd het risico dat de lijn die aan haar portocath vast zit een infectie heeft, en dan moet je er echt op tijd bij zijn. Omdat de kinderen heel graag nog naar het feestje van mama's werk wilden zijn we toch eerst nog even daarnaartoe geweest, maar daarna na telefonisch overleg gelijk doorgereden naar het Sophia. De overnachtingstas lag al achter in de auto.

Weer een nieuwe ervaring; de 'acute hulp'. En dat is al snel best een langdurige ervaring, hoe vriendelijk ook. Maar uiteindelijk was het heel duidelijk, bloedarmoede (Hb van 3,5) en een nog onbepaalde infectie dus dan heb je een bloedtransfusie en antibiotica nodig via infuus. Dus kastje aanprikken en opname. Gelukkig kon er voor deze nacht een isolatiebox (aparte kamer met sluisje, voor heel kwetsbare kinderen) in het Sophia geregeld worden, hoefden we niet meer op pad. Dan voel je je hier gelukkig veilig en in goede handen. Ik was heel blij dat we gekomen zijn, het was echt nodig, haar lijfje heeft hulp nodig om te herstellen. Vocht met glucose, antibiotica en een transfusie, alles achter elkaar naar binnen.

Vannacht is dus voor het eerst een zakje van het bloed van iemand anders bij Floortje binnengelopen. Toch een gek idee en ik heb er ook wel even naar staan kijken met gemengde gevoelens, maar feitelijk is het voor haar gewoon medicijn. Rode medicijn zoals de nachtzuster het noemde. En het helpt. Nu vanochtend heeft mevrouw al weer wat praatjes en kleur in haar gezicht. De koorts is ook al wat minder, ze heeft wat nutridrink gedronken, en ligt heerlijk naar een pippi-film te kijken en commentaar te leveren op de piraten en hoe stoer pippi is.

Waarschijnlijk gaan we straks naar het SFG in verband met plaatsgebrek hier, en als dat zo is gaat dat met de ambulance en daar verheugt ze zich op! Weer een nieuwe ervaring. Nog niet duidelijk is hoe lang we moeten blijven, maar men heeft het over minimaal een paar dagen. We zullen het wel zien. Jammer is dat we eigenlijk dinsdag met een ziekenhuis-uitje mee zouden gaan naar de Efteling, dat zit er nu natuurlijk niet meer is. Jammer, heel jammer zelfs. Volgende keer dan maar, het is niet anders.

Gisteren hebben we drie kralen gekregen die we nog nooit eerder hadden gehad voor Floortje's kanjerketting; tussentijdse ziekenhuisopname, isolatie, en bloedtransfusie. Floortje vindt de kralen erg mooi en dat zijn ze ook. Toch hadden we ze liever niet gehad. En als toetje nog de kraal voor 'vreselijke rotdag'. Die kan ook aan de ketting. Wel leuk om te zien dat Floortje zelf ook steeds meer belangstelling krijgt voor de kralen en de ketting, het concept werkt echt zo goed. Voor wie meer uitleg wil; www.kanjerketting.nl

2 opmerkingen:

  1. Miranda en veerle1 oktober 2012 om 08:47

    Hé wat vervelend en wat ontzettend jammer dat we jullie nu morgen niet in de efteling zullen zien. Heel veel succes en veel lieve groetjes

    Miranda en veerle

    ik vind juli zooooooooooooooooooooooooooo lief.
    heel jamer dat juli niet naar de efteling kune gaan. heel veel groetjes en knufols van veerle

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Balen deze terugslag en dat Floortje daardoor de Efteling mist.
    De Kanjerketting kende ik nog niet, maar is ook een mooi initiatief. Bij de verhalen van de kinderen kan volgens mij geen mens droge ogen houden; Ik hoop van harte dat Floortje geneest lang voordat die van haar 10 meter lang wordt, zoals die van Joost. Maar ja, wie niet!

    BeantwoordenVerwijderen