woensdag 22 mei 2013

Op weg naar de laatste dip

De laatste chemo zit er in! Vrijdag waren Floortje's waardes nog steeds heel goed en de blaasjes ook voldoende ingedroogd, dus de kuur mocht starten. Ik was zo opgelucht, dat ik bijna de oncoloog een high five heb gegeven. Ik liep de hele week al rond met zo'n gespannen gevoel van 'nog twee nachtjes slapen, dan is het zo ver'! Alsof er een verjaardag aankomt in plaats van een chemokuur....

De drie dagen chemo zijn prima gegaan, een paar keer spugen maar verder geen complicaties of narigheid. Lekker gespeeld en geknutseld in het ziekenhuis, gipsen dolfijnen gemaakt en geverfd. We zullen het urenlange knutselen en spelen nog gaan missen. Maar niet heus. Verder had Floortje nog voldoende energie over om te spelen, op verjaardagsbezoek te gaan, met het bootje te varen en werden er zelfs hapjes van diverse dingen genomen die zelfs ook nog doorgeslikt werden, heerlijk om te zien!

Nu zijn we dan op weg naar de laatste dip. Normaliter zal Floortje zondag of maandag instorten. Het enige wat we hopen is dat er geen nieuwe onverwachte complicaties bij komen. Dat dat kleine lijfje verdere ellende even bespaard blijft. Het zou helemaal mooi zijn als ze geen koorts krijgt en dus ook niet opgenomen hoeft te worden. Verder zien we het wel, we staan weer klaar om haar op te vangen en te ondersteunen waar we dat kunnen. Het spreadsheet geeft steeds mooiere verhoudingen aan; 285 dagen achter de rug, nog maar 23 te gaan tot aan Villa Pardoes. Ruim boven de 90%. Nog even volhouden, dan zijn we er. Daarvoor komt nog een spannend moment, namelijk de driemaandelijkse longfoto/buikecho. Waarschijnlijk zal dit over twee weken ongeveer zijn. Aansluitend krijgt Floortje dan haar tweede bloemetjes-kraal, als afsluiting van het behandelingsprotocol. Het bloemetje, de mooiste kraal van de kanjerketting. De kraal waar je naar toe werkt. De kraal die aangeeft dat je het gehaald hebt.




Noa is zondag meegeweest naar de laatste chemodag, we vroegen haar of ze nog een keertje mee wou. Ze aarzelde, en zei; als ik nu vandaag niet ga, kan ik dan echt nooit meer mee naar chemo? Ik hoop het zo m'n lief, ik hoop het zo. Nooit meer. Echt nooit meer.

1 opmerking:

  1. Hopelijk nu (bijna) klaar voor altijd!!! Wens jullie (en vooral Floortje natuurlijk) het allerbeste. grtjs Erno (kanjerMika)

    BeantwoordenVerwijderen