dinsdag 12 maart 2013

TV debuut

Afgelopen week was Floortje's dip-week. Het was weer een behoorlijke dip. Gelukkig is er geen koorts bijgekomen anders hadden we weer een week in het ziekenhuis aan de antibiotica gezeten. Maar verder valt er niet zo heel veel positiefs over op te merken. Floortje was bleek, moe, geen energie, kortom erg sneu. Zoals ze het zelf zegt; 'De chemokaspers zijn echt heel hard aan het vechten in mijn lijfje!' En dan heeft je lijfje verder nergens meer puf voor. Niet voor school, niet voor spelen, alleen maar voor slapen, hangen en tv kijken.

Donderdag vond ik er te weinig verbetering inzitten en was ik ook wat verontrust door de gesprongen aders in haar oogjes en een klein beetje bloed dat uit haar oortje kwam. Vorige keer waren we erg geschrokken van de verhalen over wat er kan gebeuren als haar trombo's zo laag zijn, dus ik wou graag dat hier even naar gekeken werd. Even gebeld naar het Sophia en we konden gelijk langs komen voor een bloedbeeldje. Gelukkig maar, want het was weer zeer duidelijk. Hb van 3,3 dus zeker een bloedtransfusie. Trombo's slechts 8 gecombineerd met 'bloedingsneigingen' dus ook een zakje bloedplaatjes. Omdat het nog even duurde voordat alles gearriveerd was werd het uiteindelijk een lange dag, pas om half acht waren we weer thuis. Maar het was weer echt nodig, dus blij dat we gegaan zijn. Zeker omdat ik vrijdag voor een weekendje weg vertrok. Dan ga je toch meer met een gerust hart weg als je weet dat je meisje net een oppepper heeft gehad.

Vrijdag is ze nog wel thuis gebleven van school om verder aan te sterken, maar de rest van het weekend heeft ze lekker mee kunnen doen. Het enige positieve aan een dip is dat het zo heerlijk is om je kind daarna weer aan te zien sterken. Aanstaande vrijdag staat de volgende chemo gepland, maar uiteraard is het weer de vraag of het door kan gaan.

Gisteren, maandag, werden we weer in het Sophia verwacht. Nu eens niet voor een medische afspraak. Binnenkort start een grote campagne om fondsen te werven voor het in 2015 in Utrecht te openen Prinses Maxima centrum voor kinderoncologie. Onderdeel daarvan is een grote live-show op televisie op 27 maart. De aankondigingen hiervoor vinden plaats met een videoclip op muziek van Nick en Simon, met een aangepaste tekst. De beelden bij de clip zullen bestaan uit opnames vanuit het Sophia, met verpleegkundig personeel, maar ook kinderen. Men wilde daar juist ook graag beelden van spelende kinderen in het ziekenhuis bij hebben, om te benadrukken dat het niet alleen maar ellende is. En voor die opnames was Floortje gevraagd om mee te doen. Dus gistermiddag heeft Floortje met aardig wat andere kindjes op de speelkamer gespeeld, met de berendokters meegespeeld, en als idioten over de gang geraced, dit alles vastgelegd door een camera-team van de Tros. In totaal hadden ze 30 minuten gefilmd wat nu teruggebracht moet worden tot ongeveer 1 minuut voor de clip, dus als onze dame er meer dan 3 seconden in voorkomt is het al heel wat! Maar toch, mocht je de clip voorbij zien komen (vanaf 15 maart regelmatig op Nederland 1 en dan natuurlijk in de uitzending van 27 maart); Floortje heeft een donkerrood shirtje aan en een lichtbruin rokje. Tenzij ze er helemaal uitgeknipt is, zullen we volgende week de youtube-link zeker ook op het blog vermelden. A star is born!

2 opmerkingen:

  1. Ik heb de clip bekeken met tranen in mijn ogen, niet wetende dat het jullie dochter is die er in voor komt, nu gelijk nog een keertje kijken!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Liefe Floortje/ lieve ouders

    Samen met twee andere KIKA vrijwilligers organiseer ik de RunforKIKA in Rotterdam. De derde editie heeft alles om een geweldig succes te worden, wij verwachten een record aantal deelnemers en een recordbedrag voor KIKA.
    Ik hoop echt dat Floortje kan komen 30 juni, samen met haar zusje zullen we er toch in moeten slagen haar figuurlijk en letterlijk over de streep te halen.
    Onze actie Draag een Steentje bij heeft inmiddels Eur 5,1 miljoen opgehaald. Wellicht komt dit door de glansrol die Floortje in het filmpje speelt ?
    Ik hoop u alle op 30 juni te kunnen ontmoeten,


    gr
    Freek van der Veen/Barendrecht
    Ambassadeur KIKA

    BeantwoordenVerwijderen