dinsdag 5 februari 2013

Boos en balen

Het wordt dus toch gele auto's tellen vanaf de negende verdieping van het SFG. Afgelopen nacht liep de koorts aardig op. Floortje was heel onrustig, de pomp met sonde-voeding moest ook uit van haar, en ze moest geregeld een beetje huilen, wat niet vaak voorkomt. Vanochtend ging het wel weer, alleen is ze snotverkouden. Ik heb haar nog heerlijk in bad gedaan met het idee dat dat misschien weer een paar dagen niet zou kunnen. Even afwachten nog en hopen op spontaan herstel. Maar dat kwam niet. Begin van de middag dan toch maar het Sophia gebeld en het verhaal gedaan. Een half uurtje later werden we teruggebeld dat we ons in het SFG mochten gaan melden, ze verwachten ons direct boven, we hoefden gelukkig niet eerst langs de Eerste Hulp.

Bij aankomst bleek er helaas nog geen isolatie-box beschikbaar te zijn, dus moesten we eerst ruim drie uur in een behandelkamer doorbrengen, wachtend op de uitslagen van het vingerprikje. Die waren vrij duidelijk. Alles te laag, en behoorlijk ook, behalve de temperatuur, die was inmiddels 39,1. Haar velletje lijkbleek en hele lijfje warm en slap. Kortom, we mogen blijven. Dat betekent dus dat je gelijk drie dagen vastzit, want dan pas zijn de bloedkweken klaar. Tot die tijd krijgt ze 'brede' antibiotica. Maar eerst een zakje bloed. Vorige keren knapte ze daar enorm van op, dus daar hopen we nu ook maar op. Vooralsnog is ze heel boos en verdrietig. Ze weigert te praten en antwoord te geven, bij aandringen gaat ze huilen. Zo kennen we haar helemaal niet. Toch ben ik blij dat we hier zijn. Haar lijfje heeft hulp nodig en die krijgt het nu. Maar balen is het wel. Vooral dat je vast zit aan die onhandige infuuspaal en dat ze overdag niet naar de speelkamer mag omdat ze in isolatie ligt. Wel weer goed voor de kanjerketting, de kralen tikken aardig door zo.

Inmiddels zijn we alweer gesettled in een box, het bloed loopt, ze slaapt eindelijk rustig. Vers bloed, vocht, sondevoeding en veel slaap. Laat dat de magische combinatie zijn waardoor we onze vrolijke kletskous weer terug krijgen.

2 opmerkingen:

  1. Inderdaad weer balen. Sterkte en hopelijk veert Floortje snel weer op. Floortje is supersterk!!!

    Groeten,

    Ryan

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Zet hem op daar! In ieder gval in goede handen in het SFG! Hopen op geen bacterie....

    groeten Meike, Mirjam en Richard

    BeantwoordenVerwijderen