maandag 7 januari 2013

Over de helft!

Er lag er eens eentje een hele week ziek in bed en het was niet ons 'normale' patientje.....ik was het zelf. Balen. Heb je verdorie twee weken vakantie als gezin, krijg je een zodanig uit de hand gelopen verkoudheid met alles wat zich daar bij kan voordoen, dat je er niet eens van kan genieten! Tot zover het elementje zielig doen. En ook de verklaring voor het weekje overslaan van het blog.

Maar verder is er genoeg reden om positief te zijn. We zijn namelijk eindelijk over de helft! Eigenlijk hadden we vorige week al verwacht zover te zijn. Floortje is al sinds de vorige kuur in super goede doen geweest, lekker veel energie, eigenlijk helemaal geen dip gehad. Dus toen ze zich de 28ste december mocht melden voor de zevende kuur in het Sophia verwachten we gewoonweg droomwaardes terug te krijgen na de vingerprik. Maar tot onze stomme verbazing was haar Hb zodanig laag dat ze in plaats van chemo zelfs een bloedtransfusie nodig bleek te hebben. Dit rijmt echt totaal niet met hoe we haar zelf meegemaakt hebben. Maar het is wel weer een bevestiging van het vermoeden dat het voortaan veel vaker kuren om de vier weken dan om de drie weken zal zijn, dus we lopen nogal uit op het oorspronkelijke schema. Maar goed.

De kerstdagen en oud en nieuw heeft ze helemaal alles mee kunnen doen, in topvorm zelfs. Relatief weinig spugen ook, waardoor ze weer wat onsjes is aangekomen. In haar eigen woorden; 'kijk eens mama, ik krijg weer billetjes!'. We zien haar zelfs af en toe weer wat dingen proeven, een hapje hier en daar, soms met en soms zonder doorslikken, maar ze probeert in ieder geval af en toe weer wat.

De afgelopen week was natuurlijk helemaal goed, ze had al genoeg energie en dan nog een zakje bloed erbij, dan loop je helemaal lekker te stuiteren. We hebben heerlijk luie ochtenden gehad met de zapp-bios op tv in pyama, en kleine uitjes met papa in de middagen. Daarna kwamen ze dan kijken of ik sliep of wakker was om hun avonturen te komen vertellen. Ons dappere duo.

Deze afgelopen vrijdag was het dan zover, kuur zeven van de twaalf, eindelijk officieel over de helft!!!!!! Dit was de zware kuur, dus nu kunnen we wel weer een dip verwachten. Maar op zich zijn de drie dagen van inlopen van de kuur best goed verlopen, in de ochtend en in het ziekenhuis wel weer spugen uiteraard, maar in de middagen na thuiskomst is ze zelfs nog twee verjaardagen gaan afstruinen. Vanmiddag zat ik haar op te wachten, meestal is op de zondag de impact het heftigst qua beroerd voelen, maar ze kwam binnen met de woorden 'gaan we dan nu naar het feestje?'. Lekker positieve instelling heeft onze dame toch.

Verder slaan we alle diepe gedachtes over het afgelopen jaar en het aankomende jaar maar over. Daar word een mens maar weemoedig van. We gaan er gewoon voor. Floortje vecht door!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten