maandag 24 december 2012

Fijne dagen

Fijne dagen, dat wens je iedereen rond deze tijd. En wij hebben ze al binnen. Dus wat er ook weer voor complicaties op ons afkomen in het vervolg, deze week hebben we fijne dagen gehad. Floortje zou zeggen; super dagen! Floortje is de hele week in hele goede doen geweest, terwijl het eigenlijk haar dip-week zou moeten zijn. Maar de hele week was er vrolijkheid, energie, grappige verhalen, gedans, zelfbedachte voorstellingen en gezelligheid aan tafel. Genieten!

Woensdag was het 'slangetjes-diner' voor kindjes met een sonde. Er waren geen andere kindjes met een neus-sonde, maar blijkbaar kunnen slangetjes op meerdere plekken je lichaam in. Ook was Floortje het enige kale kindje, dus haar wens om meer kindjes die op haar lijken te ontmoeten ging niet helemaal door, maar verder heeft ze een super avond gehad. Lekker geknutseld, een hele mooie pop gemaakt die vervolgens een rol ging spelen in een schaduwspel. Floortje mocht zelf ook meehelpen met de projector, helemaal top!
Zelf achter de knoppen zitten!

De koningin van de avond!

Enige minpuntje deze week was dat Floortje twee dagen eerder dan de andere kinderen kerstvakantie kreeg, omdat op school het krentenbaard-virus rondging. En dan wil je toch geen risico nemen met een kind dat geen afweer heeft. Dus hoewel ze heel sterk overkwam en zelfs mijn enorme verkoudheid heeft afgeweerd, hebben we haar toch maar vanaf woensdag thuis gehouden. Onder protest van mevrouw, die het nou juist zo naar haar zin heeft op school!

Deze dagen moeten we haar dus meer afremmen dan stimuleren. Je merkt dat als ze enthousiast wordt met dansen, rennen, stoeien of wild spelen, ze vroeg of laat toch last krijgt van haar longen, moet hoesten en dan eindigt dat met....toch weer spugen. Dus we moeten de balans vinden tussen haar heerlijk laten genieten van haar hervonden energie en op tijd afremmen omdat we anders weten waar het weer eindigt. Nou ja, als dat het ergste is, dan valt het allemaal nog wel mee.

Toppunt is dat ze zelfs ineens weer hele korte haartjes begint te krijgen, en ook haar wenkbrauwen zie je weer zitten. Waarschijnlijk is dat van zeer korte duur, want volgend weekend staat de zware kuur gepland met Dox en Cyclo, waar vorige keer haar haar binnen een paar dagen van uitviel. We zien wel.

Nu hebben we lekker twee weken vakantie, uitslapen, spelen met Noa, kerstborrel in de straat, familie- en vriendenbezoek. En gewoon genieten van en met elkaar. In ieder geval tot vrijdag, als we ons weer mogen melden in het Sophia. Hopelijk gaat het door, dan zijn we echt op de helft.

Voor nu wensen we iedereen wat wij ook hebben; fijne dagen!

1 opmerking:

  1. Lieve Els,
    Ik heb je een langere email gestuurd naar je werk email. Wat een schrik om jullie blog te vinden. Maar gelukkig ook wel optimisme en kennelijk veel veerkracht bij jullie Floortje. Ongelofelijk toch wat kinderen aankunnen! Geniet voor nu van jullie vakantie.
    Dikke knuffel, Sandra

    BeantwoordenVerwijderen