maandag 10 december 2012

Sinterklaas!

Het weekje extra herstel en het zakje extra bloed hebben Floortje goed gedaan. Het voor haar grote voordeel is dat ze relatief sterk was in de week dat Sinterklaas zijn verjaardag vierde, en daardoor kon ze dit zowel op school als thuis volledig mee vieren. Super. Ik maakte me nog wel zorgen over hoe het zou gaan op school, niet zozeer vanwege haar fysieke gesteldheid, maar omdat ze normaal gezien zodra er een Zwarte Piet in zicht komt verstijfd van angst als een klein aapje in onze armen springt. Dus hoe dat goed moest gaan zonder ons erbij........ Maar zoals gewoonlijk is een kind veel stoerder als de eigen ouders er niet bij zijn, en een andere moeder heeft zich over haar ontfermd. Dus kreeg ik achteraf foto's te zien van Floortje, verkleed als klein Pietje, zittend naast een echte grote Piet. Ongehoord, nog nooit voorgekomen, maar nu dus lekker wel.




Vrijdag stond de herkansing voor de zesde chemokuur op het programma. En dit keer bleken haar bloedwaarden heel goed hersteld te zijn, sterker nog, zo'n mooi rijtje hadden we al twee maanden, sinds voordat de bestralingen begonnen, niet meer gezien. Ik heb de hele ochtend helemaal blij naar het briefje waarop de oncoloog de cijfertjes genoteerd had zitten kijken. Dit geeft voeding aan de hoop dat haar enorm lage waardes tijdens de laatste weken en de behoefte aan zelfs twee transfusies tussen de laatste kuur en deze kuur, toch nog de nasleep zouden kunnen zijn geweest van de bestralingen. En dat we wellicht volgende kuren weer wel volgens het drie weken schema zouden kunnen krijgen... Maar laten we voorzichtig zijn, anders is het weer zo'n teleurstelling.

Het inlopen van de chemo is de afgelopen drie dagen goed verlopen, wel wat misselijkheid etc, maar zonder grote ellende. Vannacht kwam dit alsnog, enorme spuugsessie over werkelijk alles heen, dus dat werd een nachtelijke verkleed- en verschoonsessie. Maken we niet vaak mee gelukkig.

Floortje heeft een uitnodiging ontvangen voor een kerstdiner helemaal exclusief voor kinderen met een sonde, een initiatief van een studente van de toneelacademie. Als alternatief voor de reguliere kerstdineetjes waar uiteraard veel om eten draait. Een heel leuk en lief idee waar ook veel tijd en energie in gestoken is. Floortje vindt het ook een leuk idee en wil er dan ook graag naar toe. We zijn benieuwd!

Tot slot nog twee mooie foto's van de fotosessie van vorige week;



Geen opmerkingen:

Een reactie posten