zondag 14 oktober 2012

Super verjaardagsweekend!

Floortje heeft dit weekend wel meer gedaan dan alleen maar kaarsjes uitblazen, ze was de koningin van haar feestjes! Wellicht had het te maken met het extra zakje bloed wat ze vrijdag nog gekregen heeft om haar Hb-waardes op te krikken, maar in ieder geval was ze zowel zaterdag- als zondagmiddag superfit en helemaal aan het genieten van haar feestjes. Eigenlijk gingen we 's ochtends gewoon 'eventjes' chemokaspertjes halen om dan gauw weer naar huis te gaan om feest te vieren.

Zaterdag had ik aan mensen gevraagd om een beetje gespreid over de middag te komen, dus het liep niet direct vanaf twee uur storm. Dat was dom van mij, want Floortje zat pontificaal klaar op haar stoel met haar verjaardagskroon van de creche, bij de Woezel en Pip-taart en spiderman-attributen, en zei verontwaardigd 'waar blijven ze nou allemaal????'



Gelukkig stonden er uiteindelijk ruim dertig mensen in de kamer, de grote mensen borrelend en de kleine mensen spelend met alle cadeaus en elkaar.



Af en toe dachten we wel, jeetje, ze moet morgen ook nog, moeten we haar nou niet tegen zichzelf beschermen, maar ze was zo heerlijk aan het genieten dat we het hebben laten gaan. Uiteindelijk heeft ze zelfs nog een hele pannenkoek gegeten dus het feest was compleet.



Een grote hit op het feestje waren de schmink-potloden van haar lieve vriendinnen Vera en Marel. Urenlang gingen de kinderen elkaar schminken, met enorme concentratie en nogal wisselend oog voor detail.



Floortje was zaterdag als spiderman, dus oranje, gekleurd, en de resten zaten er zondagochtend nog op in de vorm van een vage vlekkerige oranje gloed op haar toet, wat tot menige verontrustte blik van de zusters in het ziekenhuis leidde.

Zondagmiddag kwam de familie en was ze weer in goede doen. Hoogtepunt was dat ze nu eindelijk echt haar langverwachte spidermanpak kreeg, wat tot een uitbarsting van adrenaline leidde.



Ik denk dat de foto's wel voor zich spreken dus ik laat het hierbij. Dank aan iedereen die meegeholpen heeft er een heerlijk weekend van te maken, zowel door aanwezigheid, langsgebrachte cadeautjes (ze ligt nu in de kanjerpyama te slapen hoor Marlies!), kaartjes en berichtjes. Bijna teveel om bij te houden of fatsoenlijk te kunnen bedanken.

Morgen weer een spannende dag, eerst in de ochtend 'echt' naar school en tracteren, in de middag de eerste bestraling. Eigenlijk teveel nieuwe dingen voor een enkele dag en een bizarre combinatie, maar het is niet anders. Haar verjaardag heeft ze geweldig gevierd, en dat hebben we toch maar weer mooi binnen.

1 opmerking:

  1. Wat superfijn dat jullie zo'n goed verjaardagsweekend hebben gehad!!! Inderdaad de foto's spreken voor zich. Zo blij!!! Liefs, Yvonne

    BeantwoordenVerwijderen