woensdag 10 oktober 2012

Spannende dag!

Vandaag was een spannende dag, en nu eens niet om medische redenen; Floortje ging wennen op de basisschool. Omdat Floortje geen standaard klasgenootje wordt, hadden we in overleg met de juf een email naar alle ouders van de klas gestuurd met wat uitleg, en een kringgesprek met de kinderen gepland als start van de wenochtend. Ik heb voorgelezen uit het boekje over Chemokasper waardoor de kinderen beter konden begrijpen wat goede en slechte cellen zijn, wie Chemokasper is en hoe hij helpt in de strijd tegen de slechte cellen, maar per ongeluk ook goede cellen stuk maakt, zoals bijvoorbeeld haarcellen. Ze luisterden lief en aandachtig. Ze weten nu dat Floortje regelmatig afwezig zal zijn, ofwel om nieuwe Chemokasper-medicijn te halen, ofwel omdat ze zich niet lekker voelt doordat in haar lijfje zo hard gevochten wordt tussen Kasper en de slechte cellen. Een goede vraag kwam er uit de klas; is het besmettelijk? Gelukkig niet.

Daarna was er crea-ochtend gepland en ook nog Engelse les, dus Floortje had echt geluk. Ik ben weggegaan nadat ze had bedacht welke crea-activiteit ze wilde doen en aan de gang was gegaan. Zonder tranen, helemaal stoer.


Klas- en straatgenoot Floris keek over haar schouder mee en hij zag dat het goed was....

Om twaalf uur kwam ze enthousiast naar buiten hoewel ze natuurlijk geen antwoord gaf op vraag van andere moeders hoe het geweest was. Iets teveel belangstelling. Ik wilde graag een foto nemen van Floortje voor de deuren van school, net zoals ik indertijd bij Noa heb gedaan maar mevrouw had geen zin om te poseren, hoewel het resultaat daardoor juist weer grappig en karakteristiek is;


Daarna moesten we nog weer hard aan de slag, want morgen is het afscheid op de creche waarvoor natuurlijk geknutseld moest worden. Echt mijn sterkste kant.....not. Maar we hebben het voor elkaar, er staan 12 zelfgemaakte bellenblaas-vlinders met smarties als rugzak klaar. Hebben we wel de hele middag voor zitten knippen, lijmen, kleuren en plakbanden, maar dan heb je ook wat.


Tijdens het eten was ze bijna hyper vol energie en heerlijk aan het vertellen over haar belevenissen op school. Na het eten stortte ze compleet in, maar dat was ook eigenlijk niet zo gek. Het was een spannende dag, maar ook een hele goede dag.

1 opmerking:

  1. Zo zit je wat te googlen over vlekjes in longen, zie ik ineens de naam Floortje staan...'nee!!!' Het zal toch niet waar zijn?! Helaas dus wel, heb net je hele blog gelezen. Wat een schrik, wat een pech. Jullie beurden ons zo op met lieve kaartjes en nu zitten jullie weer aan de verkeerde kant! Wat vreselijk oneerlijk!
    Ik heb bewondering voor de manier waarop jullie je schouders er weer onder zetten, je moet wel naturlijk, maar toch. Weer proberen de zaken positief te bekijken...heel knap! Ik ga vreselijk voor jullie , en vooral voor die knappe meid, duimen dat die rotdraakjes nu voor altijd vernietigd worden! Liefs Marlies ( mv
    Lizzie)

    BeantwoordenVerwijderen