donderdag 15 november 2012

Waar is de emmer....

Met een beetje vertraging weer een update uit Floortje-land. Het goede nieuws is dat we weer een stap verder zijn, de vijfde chemokuur is dit afgelopen weekend ingelopen, dat verliep eigenlijk prima. Floortje's bloedwaarden waren niet zo positief als ik gehoopt had gezien het extra weekje herstellen en haar algemene energie-niveau die laatste week. Dus vrijdag moeten we terug om weer via vingerprik de laatste stand te laten bepalen om te zien of dat aanleiding is tot 'een zakje' of andere maatregelen.

Het niet zo goede nieuws is dat Floortje het deze week heel pittig heeft. Veel spugen, veel buikpijn, veel wakker 's avonds en 's nachts en dan echt verdriet zonder dat ons goed duidelijk wordt waarom of waar de tranen vandaan komen. Maar sneu is het wel. De dag begint nu standaard met een heftige spuugaanval, waar een deel van de nachtvoeding direct weer ingeleverd wordt. We hebben maar een extra emmer gekocht zodat we 'de emmer' niet van verdieping naar verdieping met ons mee hoeven slepen of mis grijpen op het moment dat hij echt nodig is. Tot nu toe is ze deze week ook nog niet veel naar school geweest. Sowieso redt ze de start 's ochtends niet, dan is ze nog aan het herstellen van het ochtendritueel. Dinsdag is ze halverwege de ochtend alsnog gegaan, wie weet zometeen ook. Lang leve het flexibel werken, zo kan ik mijn uurtjes werk toch nog meepikken op dit soort dagen en zij haar uurtjes school.

De komende dagen moet duidelijk worden of het vele spugen te maken heeft met de voeding of met de chemo die net achter de rug is, of toch nog iets anders. We dachten dat het 'gewoon' de chemo was maar nu beginnen we toch te twijfelen. Ik zei eerder deze week nog tegen iemand dat het eigenlijk nu best redelijk liep en dat het wachten op de volgende complicatie of tegenvaller was. Dat had ik niet moeten zeggen.....

2 opmerkingen:

  1. Hoi Els,

    Fijn dat jullie weer een stap verder zijn...'t is toch prettig als het protocol vlotjes doorlopen kan worden. Zo snel mogelijk naar t eind!
    Ik las dat Floortje 's morgens zo moet spugen, ik herken dat van L. Bij haar kwam het erop neer dat haar maag na een chemo een grote hoeveelheid voeding niet aankon. We konden de pomp op minder zetten, maar dat maakte niet altijd uit. Uiteindelijk hebben we de pomp om 6 uur 's morgens uitgezet. Zodra L opstond voelde ze niet direct een grote plons in haar buik en bleef het binnen. Toch zonde als alle voeding zo verloren gaat, en ze ms dan overdag aan de pomp moet. Liefs Marlies (mv Lizzie)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hi Marlies, dank voor je reactie. We gaan inderdaad ook maar uitproberen wat bij Floortje het beste werkt, het blijft toch vallen en opstaan. Dank voor de tip in ieder geval. Gaat het nog steeds zo goed met Lizzie?

      Verwijderen