maandag 23 juli 2012

Operatie achter de rug

Floortje is vandaag volgens schema geopereerd. Technisch is het goed verlopen, met kijkoperatie dus maar drie kleine sneetjes zijn de twee plekjes uitgenomen. Het was duidelijk wel heftiger voor Floortje, ze is toch weer een jaar ouder dus heeft het allemaal veel meer door en het verzet is dan ook groter. De bijgevoegde foto ziet er nog vrolijk uit maar de lol over de te grote pyama verging redelijk snel. Bij het aanprikken van de PaC was het bijna een gevecht, en in de verkoeverkamer ging ze op haar knietjes in bed zitten met de woorden 'ik ga naar huis, ik wil met mijn zusje spelen'! Op de verkoever bleef ze bozig en onrustig en had ze pijn en misselijkheid. Ze gaf aan op schoot te willen, dus uiteindelijk lag ik in haar bed met haar op schoot en zo reden we de afdeling af op weg naar de volgende stop.


We moesten naar de Intensive Care, omdat ze tijdens de operatie wat te lage bloeddruk had gehad die ondersteund moest worden. Fijn idee dat ze zo goed in de gaten werd gehouden, maar voor ons ook wel weer een nieuwe ervaring zo'n IC. Dat wil je eigenlijk niet meemaken. Het voordeel is dat je maar op hoeft te kijken of je hebt oogcontact met een verpleegkundige, maar als je om je heen kijkt zie je meer kinderleed dan er zou moeten zijn. Grote bewondering weer voor de vakmensen die er werken.

Verder is het een enorm deja vu van vorig jaar; de afdeling, de ouderkamer, de parkeerkaart regelen, maaltijd op tijd regelen en afhalen, rooming in bed regelen, de geur van de desinfecterende zeep, de spuugbakjes en zelfs een aantal verpleegkundigen herken je. Helaas.

Vanavond blijft Willem slapen in het ziekenhuis. Gelukkig is Floortje vanavond toch nog naar de medium care afdeling gegaan, wat als grote voordeel heeft dat Willem naast haar kan slapen en er gelijk bij is als ze hem nodig heeft. Morgen mag ik, anders zou het niet eerlijk zijn volgens Floortje. Noa heeft een heerlijke dag gehad en wordt morgen weer liefdevol opgevangen en gaat genieten van het mooie weer. Met dank aan alle lieve mensen die klaar staan om haar op te vangen en ons via allerlei berichtjes laten weten met ons mee te leven. Het is fijn om te weten dat we er niet alleen voor staan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten