zondag 14 juli 2013

De KIKA-run; Fantastisch tot in de hemel!

Fantastisch tot in de hemel.....zo zou Floortje het feest van zondag 30 juni, oftewel de Run for Kika, samenvatten. ‘Tot in de hemel’ is namelijk het hoogste superlatief dat ze kent. En zo was het ook. Fantastisch tot in de hemel. Wat voelden we ons omringd door familie, lotgenoten, oude vrienden en nieuwe vrienden. Alles door elkaar heen, verbonden door Floortje.
45 kinderen hebben de Kidsrun meegerend voor team Floortje. Meer dan 20 volwassenen liepen de 5 of 10 kilometer. En nog zovelen meer waren gekomen om aan te moedigen en te ondersteunen. Al met al was er een ‘kamp Floortje’ opgesteld op het middenveld van de atletiekbaan. Wat hebben wij genoten van jullie aanwezigheid en warmte! Het was een mooi gezicht, al die kids in hun lichtblauwe shirtjes met ‘team Floortje’ er op (dank aan Lotte voor al het regelwerk hiervoor!).
En Floortje? Die heeft zeker ook genoten! Ze was zich er zeer degelijk van bewust dat dit haar feestje was. Toen we aan kwamen fietsen zei ze ‘is dit het nou echt mama? Is het echt hier en echt vandaag?’ . We hebben het er natuurlijk zo lang en zo vaak over gehad, dan is het bijna niet te geloven dat de grote dag eindelijk is aangebroken! Ze was in eerste instantie wel wat verlegen en overdonderd door het grote geheel en iedereen alles wat op haar afkwam, maar daar kwam ze toch wel overheen.
Na de 5 en 10 kilometer maar nog vóór de kidsrun werd op het podium de eindopbrengst door de burgemeester bekend gemaakt, en werden enkele van de ‘kanjers’ gekroond, waaronder Floortje en Noa. Daar stonden we dan, op het podium, om een kroontje van de burgemeester te krijgen. Met naast ons kanjer Veerle en haar mama en zusje. Goed gevoel om zo naast elkaar te staan op het podium als je ook zo vaak naast elkaar hebt gezeten op de dagbehandeling in het Sophia om chemokaspers te krijgen. En dan nu samen deze dag en dit hoogtepunt meemaken!
Waar we vantevoren onze twijfels hadden over het renvermogen van Floortje nam ze deze al snel weg. Aan de hand van haar heldin, ons nichtje Manon, heeft ze het supergoed gedaan. Het was een schitterend gezicht, al die kinderen met overal wel een lichtblauw shirtje van team Floortje te zien.
Na de Kika-run hebben we nog een heerlijk ontspannen feest gehad bij ons thuis. We hebben genoten alles, maar vooral van de sfeer en alle lieve mensen die samenkwamen om dit hoogtepunt te vieren en tevens deze afsluiting van een moeilijke periode samen met ons te markeren. Het duurde echt een paar dagen voordat we weer ‘op aarde’ waren, vandaar ook de vertraging in dit verslag via het blog.
Net als bij het blog over Villa Pardoes zeggen ook hier foto’s meer dan woorden, daarom hieronder een selectie van de vele honderden foto’s die gemaakt zijn (met dank aan de vele fotografen!).

Daar doen we het voor!
 
Kroning door de burgemeester


Trots!

 
Op weg naar de start

Daar gaan ze!
Noa en Abe in de bocht
Vol energie knallen!
Uitgeput na de finish
Trotse moeders vol emoties
Een kus voor een kanjer....
Dringen bij de start









Team Floortje!
 
Genieten tot in de hemel!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten